Lidl Vaatwastabletten, de beste prijs / kwaliteit optie?

🏠 » Lidl Vaatwastabletten, de beste prijs / kwaliteit optie?

Lidl heeft een nieuw product in haar assortiment: de W5 vaatwastabletten. Deze Lidl vaatwastabletten staan steevast boven aan in vaatwastabletten tests van de afgelopen jaren. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe aanwinst, waarom je ze moet kopen en hoe je ermee kunt wassen. 

W5 vaatwastabletten

Als je op zoek bent naar een goedkope vaatwastablet, dan zijn de W5 vaatwastabletten van de Lidl een aanrader. De Lidl W5 vaatwastabletten zijn geschikt voor alle merken vaatwasmachines en hebben een efficiënte werking. Bovendien zijn ze erg makkelijk in gebruik: je hoeft er alleen maar 1 tablet in de machine te doen en je bent klaar!

Door het grote succes, zijn de Lidl vaatwastabletten ook online verkrijgbaar:

Lidl vaatwastabletten W5 – 160 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,95)
Laatste prijs update: : 26 mei 2024 - 09:00

Eigenschappen van W5 vaatwastabletten

 • Komen vaak zeer goed uit de tests ten opzichte van duurdere merken.
 • W5 vaatwastabletten van de Lidl zijn erg populair onder huishoudens in Nederland.
 • De reden hiervoor is dat ze goed werken en niet duur zijn.
 • De tabletten hebben 5 verschillende eigenschappen: ze ruiken lekker, reinigen goed, laten geen vlekken achter, zijn milieuvriendelijk en voorkomen kalkaanslag.

Als meerdere jaren op rij als beste getest

De vaatwastabletten van de Lidl zijn al meerdere jaren als beste getest. Standaard wordt er getest op de volgende kenmerken:

 • Grondige schoonmaak
 • Materiaal aantasting
 • Streeploos op drogen
 • Kalkaanslag

De prijs van een losse vaatwastablet varieert van 5 tot wel 45 cent per afwasbeurt. De W5 zit aan de onderkant van die prijsklasse, waardoor het een heel goede prijs / kwaliteit heeft.

W5 vaatwastabletten versus duurdere merken

W5 vaatwastabletten van de Lidl zijn net zo goed als duurdere merken. Ze laten je vaat glanzen en ruiken lekker. Bovendien zijn ze veel goedkoper. Je kunt ze gebruiken in elke vaatwasmachine. Deze vaatwastabletten zijn al meerdere malen als beste uit de test gekomen.

Goedkope vaatwasmiddelen net zo goed als dure

Zou je liever gaan voor goedkope vaatwastabletten of kiezen voor dat duurdere vaatwasmiddel? Het verschil in prijs loopt op van 5 naar 45 cent per afwasbeurt. Kies je voor de goedkope variant, dan heb je meteen flink bespaard. Laat de prestaties maar zien: ook goedkope middelen doen niet onder voor de duurdere!

Onze ervaringen met de Lidl W5 Vaatwastabletten

We hebben de tabletten getest in onze vaatwasmachine en ze werken goed. De tabletten laten geen strepen achter en maken onze vaat schoon.

De voordelen van deze tabletten zijn dat ze goedkoop zijn en dat je er veel mee kunt doen. De tabletten bevatten ook geen schadelijke stoffen, wat betekent dat je er veilig mee kunt werken.

Het nadeel is echter dat de tabletten hard zijn en moeilijk op te lossen zijn in het water. Daarnaast lijkt het nogal eens een dingetje te zijn om het plastic te verwijderen van deze vaatwastabletten.

Al met al denk ik dat de Lidl W5 vaatwastabletten een prima keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoop product om hun vaatwerk schoon te maken. Het product is van hoge kwaliteit, maar je moet wel tijd investeren in het oplossen van de tabletten.

Plastic verwijderen van W5 vaatwastabletten

Er zijn veel mensen die bezwaar hebben tegen het gebruik van plastic zakjes in hun vaatwasser. Dit komt omdat ze denken dat het schadelijk is voor het milieu of omdat ze niet graag willen dat er plastic in hun voedsel komt. Het plastic om de tablet hoef je niet te verwijderen als je de vaatwasser op een normale temperatuur laat wassen. Vaak is dit soort “plastic” een laagje om de tablet, welke automatisch op gaat in het water als het warm genoeg wordt.

Mocht je zien dat het plastic nog wel blijft zitten, dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld de eco modus gebruikt, of een modus waarvan de temperatuur te laag is. In dat geval is het beter om het plastic van tevoren te verwijderen, zodat de tablet wel volledig zijn werk kan doen.

W5 vaatwastabletten online bestellen

W5 vaatwastabletten van de Lidl zijn dé oplossing voor een schoon en glimmend vaatwerk. De tabletten zijn verkrijgbaar in verschillende aantallen en verpakkingen, dus er is altijd wel een optie die past bij jouw situatie. Bovendien zijn de tabletten gemakkelijk te gebruiken: je hoeft ze alleen maar in de vaatwasser te leggen en het apparaat kan meteen aan de slag. Het voordeel is dat deze vaatwastabletten tegenwoordig ook gemakkelijk online te bestellen zijn.

Hieronder zie je de aanbieder met de laagste prijs. Deze prijs wordt 3 keer per dag nagekeken en eventueel geüpdatet op deze pagina:

Lidl vaatwastabletten W5 – 160 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,95)
Laatste prijs update: : 26 mei 2024 - 09:00

W5 All-in-one Power vaatwastabletten

De W5 Power All-in-one vaatwastabletten zijn één van de best verkochte producten van de Lidl. Dit komt doordat ze snel laten stralen en een schoon resultaat garanderen. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over vetvlekken of aangekoekte etensresten op je servies. W5 Power All-in-one vaatwastabletten beschikken over een stain remover voor vlekken die je nog niet had gezien, zoals thee en koffie aanslag. Daarnaast beschikt de tablet over een intensieve reiniger die ervoor zorgt dat je servies goed schoon wordt in één keer, ook als het minder schoon is dan anders. Ondanks het krachtige reinigende werkzaamheden blijven de wastabletten mooi mild voor je handschoenen en beschermen ze tegen krassen.

W5 Power All-in-one vaatwastabletten:

 • Krachtige reiniging, ook bij vuil dat je niet ziet;
 • Zorgt voor een glanzend resultaat;
 • Beschermt tegen schade aan je servies en handen.

Waarom heeft de Lidl vaatwastabletten?

De Lidl vaatwastabletten zijn een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie. Ze zijn ook geschikt voor mensen die veiligheid en gezondheid boven alles stellen, aangezien de Lidl vaatwastabletten vegan en glutenvrij zijn.

Waar koop je W5 vaatwastabletten?

In Nederland zijn er verschillende winkels waar je W5 vaatwastabletten kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan Lidl, maar ook bij bol.com. W5 is een merk dat bekend staat om zijn goede kwaliteit en lage prijzen. 

lidl vaatwastabletten

Andere merken die goede vaatwastabletten leveren zijn Dreft, Sun en Finish.