5 dingen die je kunt doen met vaatwastabletten

🏠 » Tips » 5 dingen die je kunt doen met vaatwastabletten

Voor een schone vaat zijn ze al er handig, maar je kunt de tabletten voor meer dingen gebruiken! Hieronder 5 dingen die je met een vaatwastablet kunt doen, die je misschien niet verwacht had! Koop hiervoor de vaatwastablet aanbieding, zodat je niet te veel geld uitgeeft.

1. Frituurpan schoonmaken met een vaatwastablet

Als je frituurpan vies is en je geen zin hebt om hem schoon te maken met veel sop en water, kun je een vaatwastablet in de pan doen. Laat het tablet een paar minuten in de pan liggen en sproei daarna met wat koud water in de pan. Veeg vervolgens de binnenkant van de pan schoon met een doek of spatel.

Bekijk hier het uitgebreide stappenplan.

2. Wasmachine schoonmaken met een vaatwastablet

Ook je wasmachine kan je schoonmaken met een vaatwastablet. De vaatwastablet zal ervoor zorgen dat alle vieze plekjes in je wasmachine worden schoongemaakt.

Als je je wasmachine wilt schoonmaken met een vaatwastablet, dan moet je het volgende doen:

  1. Zet de wasmachine aan en laat hem een leeg programma draaien.
  2. Stop het programma halverwege en doe een vaatwastablet in wasmachine.
  3. Laat de wasmachine het programma afmaken en spoel daarna nog even met koud water na.
  4. Herhaal dit proces minimaal één keer per maand om ervoor te zorgen dat je wasmachine schoon blijft.

Bekijk hier het uitgebreide stappenplan.

3. Aangekoekte pan schoonmaken

Heb je een aangekoekte pan die je niet goed schoon krijgt? Gebruik dan vaatwastabletten! Doe een paar tabletten in de pan met wat water en laat het even intrekken. Daarna kun je makkelijk de aangekoekte delen wegschrobben.

4. Bruine aanslag uit theepot verwijderen

Als je regelmatig thee drinkt, is het waarschijnlijk dat je theepot af en toe bruine aanslag krijgt. Dit is niet erg, want met een vaatwastablet kun je de aanslag gemakkelijk verwijderen. Doe simpelweg een tablet in je theepot en voeg wat water toe. Laat het dan even staan en je theepot zal zo goed als nieuw zijn!

5. Tekeningen van de muur verwijderen

Je kunt vaatwastabletten gebruiken om tekeningen van de muur te verwijderen. Gebruik hiervoor een doek of borstel en veeg de muur schoon.