Gootsteen ontstoppen met een vaatwastablet

🏠 » Tips » Gootsteen ontstoppen met een vaatwastablet

Wellicht heb je al gehoord van de grote voordelen van vaatwastabletten om je gootsteen te ontstoppen. Hoog tijd om te ontdekken hoe je deze goedkoopste stukjes technologie kunt gebruiken om eenvoudig en effectief problemen met verstopte afvoeren op te lossen!

Effectief de gootsteen ontstoppen

Als er iets verstopt zit in de gootsteen, kun je een vaatwastablet gebruiken om het weg te halen. Dit is een van de beste manieren om de gootsteen snel en gemakkelijk ontstoppen.

De gootsteen te ontstoppen met een vaatwastablet

Als je een keuken hebt, weet je hoe belangrijk het is om een goede afvoer in de gootsteen te hebben. Een verstopping kan namelijk flinke problemen geven. Gelukkig kun je eenvoudig zelf je gootsteen ontstoppen met behulp van een vaatwastablet. In dit artikel lees je precies hoe je dat moet doen.

Een vaatwastablet is eigenlijk bedoeld om in de vaatwasser te doen, maar het kan ook prima gebruikt worden om een verstopping in de gootsteen mee op te lossen. Het enige dat je hoeft te doen is het tablet in de afvoer te stoppen en even laten weken. Nadat het tablet is opgelost, spoel je de afvoer door met kokend water en dan zal de verstopping ook verdwenen zijn.

Effectieve vaatwastabletten om de gootsteen te onstoppen:

Finish Power All in 1 Regular Vaatwastabletten – 80 Stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,84)
Laatste prijs update: : 26 mei 2024 - 09:00

Stappenplan

 1. Leg een vaatwastablet in de gootsteen
 2. Giet een liter kokend water over het tablet heen
 3. Laat het tablet minimaal 30 minuten inwerken
 4. Spoel de afvoer vervolgens met koud water door

Tips en tricks

 1. Doe een vaatwastablet in de afvoer van de gootsteen.
 2. Laat het water een paar minuten lopen en laat de tablet dan zijn werk doen.
 3. Als het water niet wegloopt, herhaal stap 2.
 4. Als het water nog steeds niet wegloopt, gebruik dan een ontstopper of maak een sopje van azijn en baking soda.

Wist je dat je met vaatwastabletten niet alleen de gootsteen kunt ontstoppen? Maar bijvoorbeeld ook de oven schoon kunt maken? Een andere optie is bijvoorbeeld om de badkamer met een vaatwastablet schoon te maken.

Ontstoppen met vaatwastablet

Niemand vindt het leuk om een verstopping in huis te hebben, maar het is wel iets waarmee je geconfronteerd kan worden. Een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer is vet en etensresten die in de gootsteen terechtkomen. Gelukkig is er een simpele manier om dit op te lossen met iets wat je waarschijnlijk al in huis hebt: vaatwastabletten!

Doe een vaatwastablet in de verstopte afvoer en laat het ongeveer 30 minuten intrekken. Giet daarna kokend water over de afvoer om alles door te spoelen. Als je geen vaatwastabletten in huis hebt, kun je ook gebruiken: azijn of natronloog.

Welke dingen kun je nog meer ontstoppen met een vaatwastablet

 • Een vaatwastablet is niet alleen geschikt om je gootsteen mee te ontstoppen, maar ook om andere dingen in huis mee schoon te maken.
 • Je kunt bijvoorbeeld je wasbak, doucheputje of WC met een vaatwastablet ontstoppen.
 • Doe een tablet in het putje en laat het even intrekken, dan spoelt het weg met water.