Hebben vaatwastabletten een houdbaarheidsdatum?

🏠 » Tips » Hebben vaatwastabletten een houdbaarheidsdatum?

Heb je ooit wel eens nagedacht aan de houdbaarheid van jouw wasmiddel? Als er geen houdbaarheidsdatum op het wasmiddel staat, kan je om af te toe toch flink te besparen als daar ergens een aanbieding is. En sommige bedrijven, zoals Action, bieden regelmatig vaatwastabletten van grote merken aan met een wat verouderd etiket. Kan dat dan allemaal nog wel gewoon gebruikt worden?

De meeste mensen denken dat vaatwastabletten oneindig houdbaar zijn, maar dat is niet het geval. In dit artikel leer je wanneer vaatwastabletten vervallen en waarom je ze niet langer moet gebruiken na deze datum.

Hoe lang is je vaatwastablet of vaatwascapsule houdbaar?

Vaatwastabletten en vaatwascapsules hebben een houdbaarheidsdatum van ongeveer twee jaar. Dit is afhankelijk van de fabrikant en de samenstelling van het product. Het is raadzaam om de tabletten of capsules te bewaren in een droge en koele ruimte.

Tip: Lees hier het verschil tussen een vaatwastablet of vaatwascapsule.

Vaatwastabletten met een lange houdbaardheidsdatum

Dreft Platinum Plus All In One Lemon – 95 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€55,00)
Laatste prijs update: : 14 april 2024 - 03:00
Finish Power All in 1 Regular Vaatwastabletten – 80 Stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,99)
Laatste prijs update: : 14 april 2024 - 03:00

De productiedatum

Een vaatwastablet heeft meestal een houdbaarheidsdatum van twee jaar. Dit betekent dat je de tablet twee jaar na de productiedatum kunt gebruiken. Het is echter belangrijk om te weten dat de houdbaarheid van een vaatwastablet afhankelijk is van de opslagcondities. Bijvoorbeeld, als je tablet in een vochtige of warme ruimte bewaart, kan de houdbaarheid verkort worden.

Heb je het idee dat je tablet of capsule niet meer goed is?

Als je tablet of capsule niet meer goed is, kun je het beste een nieuwe tablet of capsule halen. Het is niet aan te raden om de tablet of capsule te gebruiken als het houdbaarheidsdatum is verlopen.