Vaatwastabletten of vaatwascapsules

🏠 » Tips » Vaatwastabletten of vaatwascapsules

Vaatwastabletten zijn niet meer weg te denken. Vaatwascapsules komen de laatste tijd steeds vaker voorbij. Maar wat zijn nu eigenlijk het verschil?

Wat is het verschil tussen vaatwastabletten en vaatwascapsules?

Vaatwastabletten zijn groot en vaak vierkant, terwijl vaatwascapsules klein en rond zijn. Vaatwastabletten bevatten meestal meer schoonmaakmiddelen dan capsules en zijn daarom geschikt voor normaal tot zwaar vuil. Daarnaast zijn vaatwastabletten meestal goedkoper dan capsules.

Vooren nadelen van beide

Vaatwastabletten zijn een populaire keuze onder huishoudens met een vaatwasser. Ze zijn makkelijk te gebruiken en geven vaak een goede reiniging. Toch zijn er ook nadelen aan het gebruik van vaatwastabletten. Ten eerste kunnen de tabletten erg duur zijn. Daarnaast kan het gebruik van vaatwastabletten ervoor zorgen dat de vaatwasser vaker kapot gaat. Dit komt omdat de tabletten soms moeite hebben om in het water op te lossen, waardoor er kalkaanslag in de machine ontstaat.

Vaatwascapsules zijn een andere optie voor huishoudens met een vaatwasser. Ze bieden veel voordelen ten opzichte van vaatwastabletten, maar hebben ook enkele nadelen.

Vaatwastabletten of vaatwascapsules

De vaatwastablet zoals hiernaast is afgebeeld is de meest gebruikte soort in ons land

Welke soorten vaatwastabletten zijn er?

Er zijn twee soorten vaatwastabletten: anionische en cationische. Anionische tabletten zijn gemaakt van kunststof en cationische tabletten zijn gemaakt van aluminium.

De bekendere merken zijn Dreft, Finish en Sun.

Tips bij het afwassen

Als je vaatwastabletten gebruikt, moet je ze altijd in de juiste dosering gebruiken. Vaatwastabletten bevatten meestal een bleekmiddel en dat kan schadelijk zijn voor je vaatwasmachine. Bovendien kunnen vaatwastabletten ervoor zorgen dat er kalkaanslag in je machine ontstaat.

Vaatwascapsules zijn veel makkelijker in gebruik dan vaatwastabletten. Je hoeft geen apart bleekmiddel te gebruiken en ze zijn minder schadelijk voor je machine. Ook hebben vaatwascapsules minder kans om kalkaanslag te veroorzaken.