Wasmachine schoonmaken met een vaatwastablet

🏠 » Tips » Wasmachine schoonmaken met een vaatwastablet

De wasmachine is een van de meest gebruikte apparaten in huis. Het is dan ook belangrijk om de wasmachine regelmatig schoon te maken, zodat hij zo lang mogelijk meegaat. Er zijn verschillende manieren om de wasmachine schoon te maken, maar wist je dat je er ook een vaatwastablet voor kunt gebruiken?

Hoe gebruik je een vaatwastablet om je wasmachine mee schoon te maken?

Als je je wasmachine wilt schoonmaken met een vaatwastablet, dan is het belangrijk dat je weet hoe je dat moet doen. Vaatwastabletten zijn namelijk heel erg sterk en daardoor kunnen ze gemakkelijk schade toebrengen aan je wasmachine als je ze niet goed gebruikt. In dit artikel leggen we je uit hoe je een vaatwastablet moet gebruiken om je wasmachine mee schoon te maken.

Ten eerste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen was in de trommel zit. Als er wel was in de trommel zit, dan kan de vaatwastablet de was gaan beschadigen. Haal dus altijd eerst alle was uit de trommel voordat je begint met het schoonmaken. De reden dat een wasmachine vaak gaat stinken, is vanwege de vetluis.

Om dit tegen te gaan, pak je 2 vaatwastabletten. Doe deze 2 vaatwasblokjes in het zeepbakje en draai een standaard kookwas (met een lege trommel!). Na afloop is je wasmachine weer spik en span.

Vervolgens moet je de trommel van de wasmachine openen en de vaatwastablet in de trommel leggen. Sluit vervolgens de trommel weer en zet de wasmachine aan. Laat de wasmachine een paar minuten draaien met alleen het water en de vaatwastablet.

Na een paar minuten draaien moet je de wasmachine weer uitzetten. Haal daarna de vaatwastablet uit de trommel en gooi hem weg. Spoel vervolgens de trommel goed schoon met koud water en zet de wasmachine aan om te spoelen.

Als laatste moet je nog even controleren of er geen restjes van de vaatwastablet in de trommel zitten. Als er toch nog restjes van de tablet in de trommel zitten, dan kun je die het beste met een doekje weghalen voordat je weer een normale was draait. 

Finish Power All in 1 Regular Vaatwastabletten – 80 Stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,84)
Laatste prijs update: : 26 mei 2024 - 09:00

Voordelen van het schoonmaken van je wasmachine met een vaatwastablet

Dreft vaatwastabletten zijn een uitstekende manier om je wasmachine schoon te maken. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en doen een goede klus. Er zijn echter ook een aantal voordelen die je misschien niet hebt beschouwd.

De meeste vaatwastabletten bevatten bleekmiddel, dat kan helpen bij het verwijderen van vlekken en bacteriën. Dit is ideaal als je wasmachine voor de eerste keer schoonmaakt of als je merkt dat er een ongewone geur afkomstig is van het apparaat.

Vaatwastabletten kunnen ook helpen bij het voorkomen van kalkaanslag in je wasmachine. Kalk is een natuurlijk mineraal dat zich ophoopt in waterleidingen en apparaten die veel water gebruiken, zoals wasmachines, vaatwassers of koffiezetautomaten.

Nadelen van het schoonmaken van je wasmachine met een vaatwastablet

Er zijn een aantal nadelen verbonden aan het schoonmaken van je wasmachine met een vaatwastablet. In de eerste plaats kan het tablet ervoor zorgen dat er kalkresten achterblijven in de machine. Kalk is niet alleen slecht voor je wasmachine, maar ook voor je was. Het kan ervoor zorgen dat je was verkleurt of dat er vlekken in komen. Daarnaast kan het tablet ervoor zorgen dat er zeepresten achterblijven in de machine. Zeepresten kunnen ervoor zorgen dat je was niet goed schoon wordt.