Top 5: Goedkope vaatwastabletten

🏠 » Top 5: Goedkope vaatwastabletten

Er zijn veel verschillende soorten vaatwastabletten beschikbaar op de markt, maar hoe weet je welke het beste bij jouw behoeften past? In deze artikel nemen we een kijkje naar de top 5 goedkope vaatwastabletten en geven we uitleg over hun voordelen en nadelen.

Zijn goedkope vaatwastabletten minder goed?

Goedkope vaatwastabletten zijn niet altijd minder goed dan dure tabletten. Sommige mensen denken dat goedkope vaatwastabletten niet zo goed werken omdat ze minder schuimen. Dit is echter niet waar. Goedkope vaatwastabletten kunnen net zo goed schuimen als dure tabletten. Het enige verschil is dat de duurdere tabletten soms een extra reinigingskracht hebben of bijvoorbeeld dat de glans van je servies beter behouden blijft.

Top 5 goedkope vaatwastabletten

 1. W5 vaatwastabletten van de Lidl
 2. Finish Quantum Max Regular
 3. Sun Expert All-in 1
 4. Miele UltraTabs Power
 5. Finish Power All-in-1
Lidl vaatwastabletten W5 – 160 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,95)
Laatste prijs update: : 22 juni 2024 - 09:00
Finish Quantum Max Regular Vaatwastabletten

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatste prijs update: : 22 juni 2024 - 09:00
Sun Expert All-in 1- 60 tabletten

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatste prijs update: : 22 juni 2024 - 09:00
Miele UltraTabs Power vaatwasmiddeltabletten

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,35)
Laatste prijs update: : 22 juni 2024 - 09:00
Finish Power All in 1 Regular Vaatwastabletten – 80 Stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,99)
Laatste prijs update: : 22 juni 2024 - 09:00

Wat is een goede prijs voor vaatwastabletten?

Vaatwastabletten zijn er in verschillende prijsklassen. De goedkope vaatwastabletten kosten ongeveer €0,10 per tablet. Dit is een aantrekkelijke prijs, maar let wel op: sommige van deze budgettabletten bevatten minder werkzame stoffen dan duurdere varianten. Bovendien zijn ze vaak niet zo effectief in het verwijderen van vuil en aanslag. Als je kiest voor een goedkope vaatwastablet, moet je dus rekening houden met een lagere werking en minder schoonmaakkracht.

Goedkope vaatwastabletten voor een stralend schone vaat

 1. Als je op zoek bent naar goedkope vaatwastabletten, kun je bij de Action terecht. Daar vind je tabletten van het merk Finish All in 1 Max voor een zeer schappelijke prijs.
 2. Ook het merk Vanish Oxi Action heeft vaatwastabletten die goedkoop zijn. Bij Jumbo kun je een doos van 45 tabletten halen voor ongeveer €4,00.
 3. Een ander budgetvriendelijk merk is Dixan All in 1 Powergel. Bij Albert Heijn kost een flesje met 30ml van deze gel €2,69.
 4. Wil je liever niet te veel geld uitgeven aan vaatwastabletten? Dan kun je ook gewoon afwasmiddel gebruiken! Giet wat afwasmiddel in een schaaltje en los hierin een tabletjes op om er vervolgens mee te boenen.
 5. Tot slot is er nog één trucje waarmee je geld kan besparen en toch een stralend schone vaat krijgt: voeg wat citroensap toe aan je afwasmiddel. De citroenzuur doet wonderen voor de verwijdering van vuil, waardoor een stralende vaat gegarandeerd is!

Is handwas goedkoper dan vaatwastabletten?

Hoewel het misschien zo lijkt, koopt u geen vaatwastabletten voor het goedkope gemak. Hoewel vaatwassers steeds energie zuiniger worden en minder water nodig hebben, is in de meeste gevallen met de hand afwassen zuiniger en dus goedkoper.

Denk bijvoorbeeld aan de grote flessen afwasmiddel welke je vaak in grotere verpakkingen koopt. Hier doe je dan ook veel langer mee als elke dag een vaatwastablet gebruiken. Ten slotte verbruikt een vaatwasser vaak meer warm water als dat je het met de hand zou doen.

Tips voor zuinig afwassen met de hand

 • Gebruik een teiltje in plaats van de gootsteen.
 • Gebruik niet meer water dan dat je nodig hebt.
 • Ga niet voor spoelen, maar gebruik de borstel om het grove vuil er vooraf af te halen
 • Lukt dat niet, gebruik dan koud water in een teiltje